Seniorencoach
advies - coaching - begeleiding

Wat doet een Seniorencoach?

In het proces van ouder worden krijgt u of uw dierbare te maken met beperkingen. U verliest een dierbare, uw gezondheid gaat achteruit, uw wereld wordt kleiner. Kortom: u wordt afhankelijker. Hulp is dan fijn, maar soms ook moeilijk. Het betekent namelijk: verandering.

Verandering zorgt soms voor ongekende emoties. Verandering geeft ook onzekerheid. En die onzekerheid uit zich bij iedereen anders. Onmacht en onbegrip zijn vaak het gevolg.

In zo’n situatie kan ik als seniorencoach uitkomst bieden. We gaan met elkaar in gesprek om inzicht te krijgen in de hulpvraag achter de emoties. Er wordt een stappenplan gemaakt zodat we samen meer houvast en vertrouwen kunnen creëren op uw dagelijkse leven. Zoeken naar mogelijkheden om in liefde samen de weg te gaan die te gaan is. 

Dit kan op verschillende manieren:

  • Een coachingstraject in te vullen naar behoefte
  • Een begeleidingstraject waarbij ik een stukje meeloop in het dagelijks leven om zo gaandeweg de knelpunten te ontdekken. In uw tempo kunnen eventuele veranderingen gerealiseerd worden met als doel een fijne oude dag. 
  • Ondersteunen en begeleiden rondom persoonlijke vraagstukken en andere zaken die kunnen bijdragen aan meer betekenis aan uw leven, zoals: 

    ·  Veranderingen in gezondheid en/of mobiliteit
    ·  Dementie – Alzheimer
    ·  Reflectie en innerlijke rust
    
·  Ouderdomsverschijnselen algemeen
    ·  Verlies- en rouwverwerking
    ·  Eenzaamheid, sociaal netwerk en relaties 

Hoe ga ik te werk?

Uw situatie is niet zoals die van een ander. Vaak is er dan ook geen eenzijdige conclusie, oplossing of antwoord te geven. Voor de één geeft het oppakken van een hobby weer plezier in het leven. De ander heeft meer baat bij persoonlijk contact. 

We gaan met elkaar in gesprek op een informele manier, zonder dat er iets moet. Wat is er nodig om weer meer plezier te krijgen? 

Het is fijn om samen een stap te kunnen zetten. Want een kleine stap kan een groot verschil maken.